Dianova Cook

DIANOVA Cook har ett greppvänligt handtag av plast som gör det bekvämt att hålla samt skyddar fingrarna så att man inte skär sig under slipningen. Den långa diamantytan möjliggör stora sliprörelser och därmed snabb slipning av exempelvis slaktarknivar eller kockknivar, men den tunna profilen gör det ändå enkelt att komma åt att slipa i trånga utrymmen.

I standardutförande har brynet en fin och en grov yta, men man kan beställa vilken kombination man så önskar. En detalj att nämna är att många kockar föredrar att bara använda den grova sidan, eftersom kniven får en mikroskopisk tandning som passar bra när man skär mat som tomater eller kött.

Variant: Dianova Cook finns i en variant utan plasthandtag vilket gör det tunnare och mindre skrymmande. Till denna variant finns ett Condurafodral som tillbehör.

Specifikationer – Längd: 250 mm, Bredd: 20 mm, Tjocklek: 3 mm
Diamantyta: 150 * 20 mm (30 micron/60 micron på fram resp. baksida motsvarande 300/600 grit). Handtaget består av plast som omsluter högklassigt 1,5 mm rostfritt fjäderstål

Förslag på säljtext i er e-handel eller katalog (kopiera och ändra gärna som ni tycker blir bäst):

#1 ”Svensktillverkat Diamantbryne i handmodell av absolut högsta kvalité.
Detta beprövade och mångsidiga bryne är perfekt att ha i både i kökslådan nära kockknivarna, såväl som i slaktboden eller restaurangköket för säkerställa vassa knivar och köttyxor. Det har en fin samt en grov yta på 300 respektive 600 grit (30 resp. 60 micron stora diamanter).

Längd : 250 mm, Bredd: 20 mm, Tjocklek: 3 mm, diamantytor:  150 * 20 mm
Handtaget är gjort av plast som omsluter 1,5 mm rostfritt fjäderstål”